למה, למה המשא ומתן נכשל?
הם לא הצליחו להגיע לעמק השווה, לכן מחר תפרוץ שביתה של התיכונים.
הם נכשלו במגעים, המו"מ הופסק והמשלחות חזרו כל אחת לארצה, ללא תוצאות.
מנהל החברה עזב בכעס את שולחן המו"מ והעסקה נפלה.
היזם יצא במפח נפש מהפגישה עם המשקיעים וכנראה שיצטרך להמשיך בחיפושים אחר בעלי ענין אחרים במיזם שלו.
מכל כיוון אנו שומעים וקוראים על כישלונות במשאים ומתנים, מסוגים שונים,
בינלאומיים, פוליטיים, עסקיים ובהשקעות.
השאלה למה? האם ניתן ללמוד מהכישלונות ולדעת לנהל משא ומתן טוב יותר?
כמובן שלא נוכל לנבא מראש האם תהיה פה הצלחה או כשלון, אך בהחלט אפשר להתכונן היטב למשא ומתן ולהימנע משגיאות נפוצות בכדי להגיע ליותר הצלחות ולניהול נכון של כל התהליך.
לפניכם חמש סיבות נפוצות לכישלונות במשא ומתן:
• חוסר הכנה לפני תחילת התהליך: חייבים, זאת לא אופציה זאת חובה, להגיע מוכנים למו"מ, אשר כולל, הכנת החומרים, ידיעת הנושא ישר והפוך, ידיעת התרבות, מנהגים, הליכות של המשתתפים, בדיקה בכל פלטפורמה אפשרית וכן, לחפור ברשתות החברתיות לבדוק מי האנשים איתם יתקיימו המגעים ולדעת עליהם כל פרט אפשרי כולל תחביבים.
• חוסר הכנה מנטלית, רגשית ופסיכולוגית, לפני ההגעה לפגישה לפחות מס' ימים יש לבצע הכנה מנטלית, אשר כוללת ממש הכנת התסריט בראש, בשיטת וולט דיסני, לראות את עצמך מנהל את המשא ומתן, לראות את המקום, את האנשים את ההתנהלות שלך מולם, להרגיש את האנרגיות שלך.
• אי מוכנות להתנגדויות, ישנם אנשים שממש מאוהבים במוצר/שירות/רעיון/עמדה שלהם ואינם מצליחים לראות את החסרונות ולכן לא מוכנים מספיק להתנגדויות אשר יעלה הצד השני וברגע שהם שומעים שאלות או תהיות הם מאבדים את הבטחון שלהם, או נפגעים, האנרגיות שלהם יורדות והם כבר הפסידו את תהליך.
• פגיעה בצד השני, רבים חושבים וטועים, כי אם ינמיכו את הצד השני שלא "יעוף" על עצמו עם המוצר/שרות שלו, יקבלו מחיר ותנאים טובים יותר, דוגמא פשוטה, כשבאים לראות נכס ומייד מתחילים להעיר על כל החסרונות במחשבה שכך יורידו את המחיר ובמיוחד לא להראות התלהבות, לעיתים, הצד השני נפגע ואינו מעוניין יותר בכלל לנהל מו"מ, גם במחיר של הפסד, צאו מהסגנון של מו"מ בשיטת הבזאר הטורקי, היום מתנהלים אחרת, הפוך מחקרים מראים, כי כאשר הצד השני מרגיש כי מעריכים נכון את מוצר/שירות שלו, יודעים ומוקירים את הערך שלו, הרבה יותר קל לנהל את התהליך ממקום של אנרגיה טובה וחיובית, הצד השני יבוא לקראתך ויהיה במצב לשפר תנאים ומחיר.
• מהירות, היום כולם ממהרים ומנסים לקצר תהליכים, משא ומתן טוב הוא משא ומתן שנתנו לו את הזמן הנכון, שנתנו זמן לכל הצדדים להביע את עצמם כראוי, שהייתה תחושה של הבנה , הבנה לא אומר הסכמה, אלא רק שהבינו את הצד שלי, את המניעים, את האינטרסים שלי.
תנו זמן, בצעו את התהליך באופן חכם ומובנה וכך תגיעו לתוצאות רצויות לשני הצדדים.
המנעו מחמשת הטעויות הללו וכבר תראו שיפור בתוצאות המשא ומתן שלכם.
זה לא קל, נכון, תנסו ואם עדין תרגישו שאתם מתקשים, מתעייפים, שזה לוקח לכם מדי הרבה זמן ואנרגיות, תפנו אלינו, לזופה , אצלנו תמצאו מומחים/יות לניהול משא ומתן אשר יובילו לכם תהליכים במיומנות ומקצועיות עד לקבלת התוצאות הטובות ביותר.
אז אל תהססו תפנו, תשאלו תתעניינו ונספר לכם על כל השירותים החדישים שיש אצלנו, ננהל שיחה נעימה ונכיר.