הגענו לפוסט האחרון בשלב ההכנה למשא ומתן, מפתיע אתכם? אז כן כך מתכוננים למשא ומתן כאשר רוצים להגיע לתוצאות הטובות ביותר עבורנו.
נגענו בפוסטים הקודמים בנקודות המרכזיות של שלב ההכנה למו"מ וכעת עלינו לכתוב לעצמנו את העמדות שלנו, את נקודות הפתיחה של המו"מ, את דרישותינו העתידיות גם לטווח הקרוב וגם לטווח הרחוק.
בהתאם לסוג המשא ומתן עלינו להזכיר לעצמנו את האידיאולוגיות שלנו והערכים החשובים לנו, כי לא הכל זה כסף, לעיתים זה אפילו אחד הסעיפים הפחות חשובים.(כן רק לפעמים אבל זה קורה).
עלינו לשרטט לעצמנו ממש את הקווים האדומים הכדאיים שלנו, היכן הם עוברים, על מה אנחנו מוכנים לוותר ועל מה לעולם לא (למרות never say never), הדברים צריכים להיות לנו מאוד ברורים וחזקים כך שבמהלך המו"מ לא נתבלבל מהצעות הצד השני, אין זה אומר כמובן שאנו עיקשים בעמדות שלנו ולא נזוז מהם, ההפך ואפרט על כך בפוסט אחר שיסביר את ההבדל בין עמדות לאינטרסים וכיצד לנהוג בעת מו"מ , אך לפני שמתחיל התהליך חייב להיות לנו ברור מהן עמדתנו ועל מה אסור לנו לוותר כי אולי העסקה כבר לא תהיה משתלמת ותגרום לנו נזק כזה או אחר או ויתור כזה יגרור אחריו סדרת ויתורים ויפגעו בעסקאות אחרות וכדו'.
אם כך שרטטו לעצמכם את הקווים האדומים שלכם ואת הגבולות ואוטוטו צאו לדרך….